|
Post by SKORIC on May 4, 2009 18:06:29 GMT -5
У Ваљеву је данас обележена десетогодишњица погибије пилота Војске Југославије пуковника Миленка Павловића, команданта 204. ловачког авијацијског пука, који је на данашњи дан 1999. године, на небу изнад Ваљева, погинуо у неравноправној борби са Нато авијацијом и са својим Мигом 29 пао у околини Петнице. На споменик пуковнику Павловићу венце су положили – делегација Ваздухопловства и противваздухопловне одбране коју је предводио командант генерал-потпуковник Драган Катанић, представници Команде за обуку, представници локалне самоуправе, породица и пријатељи. Генерал-потпуковник Драган Катанић захвалио је представницима Ваљева и Осечине на достојанственом обележавању погибије пуковника Павловића. На месту где је пао авион пуковника Миленка Павловића, служен је парастос, у Дому културе у Ваљеву приређен је пригодан културни програм, a у Великим Црљенима, где се налази дом Павловића, одржан је меморијални турнир у малом фудбалу ------------------------- In Valjevo is marked desetogodišnjice killed pilots of the Yugoslav Army Colonel Milenko Pavlovic, commander of 204th Hunting avijacijskog people, which is today in 1999. year, in the sky above Valjevo, neravnopravnoj killed in fighting with NATO and with its aviation Migom 29 fell in the vicinity of Petnica. In memory of Colonel Pavlović venac have passed - a delegation of aviation and defense protivvazduhoplovne headed by general-lieutenant commander Dragan Katanić, the commands for training, representatives of local self-government, family and friends. General-lieutenant Dragan Katanić thanked the representatives of Valjevo and Osečina dignified celebration of the death of Colonel Pavlovic. At the site where the plane fell Colonel Milenko Pavlovic, parastos is served, the house of culture in Valjevo staged the occasional cultural program, a great Crljen, where the house Pavlovic, held a memorial tournament in football. www.mod.gov.rs/
|
|
MiG
Amicus
Republika
|
Post by MiG on May 4, 2009 23:03:32 GMT -5
A shame what happened. This was one of the better men from our part of the Globe, someone who was granted status to fly such a jet. A man who beat all others to become a Colonel, and in a blink of an eye was gone. May he Rest in Peace, like any soldier who died for his beliefs, his nation, and his people.
|
|
|
Post by soko on May 5, 2009 14:30:10 GMT -5
piloti devedesetdevetki su bili osudjeni na smrt kada su poletili u borbu, takoder veliko postovanje njima da nisu odmah isli sletjeti na neku livadu, ili odmah se ispucali iz aviona, ipak je po svaki put na jednog miga bili po dvadeset natovskih aviona...
OT: zbog propagande i jedne i druge strane sto se tice zracnog rata nikada nisam uspio da nadjem jeli su 21ke i 29ke uspjele da obore nekog natovca... mig, ako si trazio....? mozda imas neki link... posto ja sam jedino nasao ili zapadne vijesti gdje su samo izgubili 3 aviona, ili neke tvrdnje da su izgubili 60 aviona... a mislim da su obe tvrdnje laz... pa eto... ako znas.. lol
|
|
MiG
Amicus
Republika
|
Post by MiG on May 5, 2009 15:06:13 GMT -5
Nije NATO izgubijo ni jedan avijon u Zracnim Sukobima. Here's an ACIG (Air Combat Information Group Org.) article on the JRViPVO, and later RViPVO/VKVSCG/SViPVO (ViPVO). www.acig.org/artman/publish/article_380.shtmlI'll not the important part of the article pertaining to this very pilot and incident. Here in this database the Kills for all Air-to-Air engagements are recorded in Europe since 1945. (Yugoslav Civil Wars are included) www.acig.org/artman/publish/article_302.shtml
|
|
|
Post by soko on May 5, 2009 15:11:42 GMT -5
^^ .. mislio sam na broj aviona sto je nato izgubio zbog PVO'a
|
|
MiG
Amicus
Republika
|
Post by MiG on May 6, 2009 1:23:36 GMT -5
|
|
|
Post by vinjak on May 6, 2009 1:30:26 GMT -5
Love this black humor, and the exaggerated American accent lol
El Kondor Pada ============== (Pesma Indeksovog pozorista)
Ja vozim stelta 117a, nevidljivog, taj ponos NATO-a, I gadjam bombama po Srbima.
E, al' jedne noci primecen sam ja, iznenada uz pomoc radara, il' neceg drugoga, jebem li ga.
Znam samo da me neko rosno zajeb'o, kao ne radi im taj PVO. More kad puce nesto odozdo i razvali mi kvacilo, nevidivljivo, steltovo.
Buhahaaa - joj sta me snadje, plakao sam ja. Padao sam dole prema njivama, prepunih seljaka sa... vilama.
Uh! Olesice me ceta ratara, kad me u'vate negde usred atara, zbog onog svetskog zandara onog, onog Klintona!
Al srecom evakuisan sam ja sa 32 helikoptera
Kahm, eh sad, sto Srbi dole gledaju u mog bombardera, nevidljivog, sta da radimo srusenog, slomljenog i pokojnog.
More samo da sam znao ja za to, da jos im radi taj PVO! Ma niko ziv me nebi nater'o da ratujem za neko tamo Kosovo, jer nisam siguran ni gde je to.
Ne, ja stvarno ljudi nisam siguran i ne znam gde je to. Gled'o sam neke mape ali znam samo da je tamo daleko. I nek sad ide malo tamo onaj sto je mene tamo poslao! Ja se dole ne bi' vise zadrzavao. Radije bi' se vratio u svoj kolorado.
|
|
MiG
Amicus
Republika
|
Post by MiG on May 6, 2009 1:34:04 GMT -5
LOL! Deserves a record deal.
|
|
|
Post by vinjak on May 6, 2009 1:40:13 GMT -5
Here's another lol I am sure the late Colonel Milenko Pavlovic, wouldnt mind
|
|
|
Post by vinjak on May 6, 2009 1:46:44 GMT -5
And here is the one with our internal politicians LOL starring rugova and Slobo LMAO
|
|