|
Post by K0rcar on Apr 21, 2009 18:08:37 GMT -5
Zëvendëskryeministri dhe ministri i Brendshëm i Serbisë, Ivica Dacic deklaroi se për shqiptarët nga Kosova, MPB deri më tani lëshoi rreth 1000 pasaporta të reja biometrike. “Serbia kurrsesi s’bënë të thotë se nuk do të lëshojë pasaporta serb për shqiptarët nga Kosova sepse ne duhet të lëshojmë pasaporta për të gjithë qytetarët tanë”, tha Dacic në Qendrën Urgjente, ku ishte për ta vizituar policin e plagosur, Aleksandar Dimitrijevic. Ai shtoi se momentalisht nuk ka interesim të madh nga ana e shqiptarëve për marrje të pasaportës serbe dhe tha se MPB do të përpiqet që t’i parandalojë keqpërdorimet eventuale gjatë lëshimit të tyre. “Kjo nënkupton se duhet të punojmë në ndryshimin e ligjit për vendbanime dhe në zgjidhjen e keqpërdorimeve të ndryshme. Për ne është me rëndësi që të parandalohet mundësia që disa kriminelë të kenë pasaporta nga disa shtete”, tha Dacic. Ministri i Policisë tha se shikuar teorikisht, në bazë të interpretimeve të ndryshme të rregullave shqiptarët mund të posedojnë pasaporta të Serbisë, Maqedonisë, të ashtuquajtur pasaporta të Kosovës, Shqipërisë dhe Greqisë. Ai tha se Komisioni Evropian nuk kërkoi që Serbia të ndalojë me lëshimin e pasaportave biometrike për shqiptarët por, siç pohon, Komisionit Evropian i interesoi se sa do të jetë numri i shqiptarëve të cilët do të kenë disa pasaporta. www.gazetaexpress.com/index.php/artikujt/lexo/6182/C4/C15Dale sa te liberalizohet levizja e serbeve ne europe dhe ky numer do 10 fishohet sa hap e mbyll syte.
|
|
|
Post by ErmirI on Apr 21, 2009 18:11:08 GMT -5
Je nje jave i vonuar, me fal me vonese...
|
|
|
Post by K0rcar on Apr 21, 2009 18:12:56 GMT -5
po mire, po te jete hapur kjo teme le ta fshine moderatoret.
|
|
|
Post by todhrimencuri on Apr 21, 2009 18:21:05 GMT -5
Aman mor cfar do bejm.... nji mije prej 2 miljon.... ceshtje e humbur fare... E tregojn vet patriotizmin Kosovaret kur i zejn flake kishat e Serbve.... 
|
|
|
Post by K0rcar on Apr 21, 2009 18:25:02 GMT -5
Shume do desha te shikoja te tilla kurva si puna tende dhe e atyre qe djegin kishat, te vine njehere ne KOrce e ta provojne.
|
|
|
Post by todhrimencuri on Apr 21, 2009 18:29:20 GMT -5
Lol, pse ckemi ne me korcart Shqiptare Ortodoks?Lol, edhe po deshen, nuk njifen Korcaret si trima, sidomos nji grekofil birkurves bythqir. Por ato femi qe vin ne jug dhe shkruajn emrat neper mosaiket e kishave? Lol, kisha ven ca fotografija perpara nji kohe nga jugu. Nga Zverneci ne Narte dhe ca kishe tjeter (ca ishin nga Voskopoja)... pse ndodhet gje ndaj keto? 
|
|
|
Post by K0rcar on Apr 21, 2009 19:11:49 GMT -5
Jo mo keshtu i forte je ti pas kompjuterit si pidhi i bukur. Apo keta te races tende magjypo turko arabe, keshtu jane, leshojne femijet perpara se vete s'kane bythe...ose me mire e kane per ta ngritur lart tu thahen breket. E race mut rac mut
|
|
|
Post by insomniac on Apr 21, 2009 19:25:09 GMT -5
Epo Greket nga Turqia s'ja u mba bytha. Boll hengre k... or Korcar. 
|
|
|
Post by todhrimencuri on Apr 21, 2009 19:29:26 GMT -5
Jo mo keshtu i forte je ti pas kompjuterit si pidhi i bukur. Apo keta te races tende magjypo turko arabe, keshtu jane, leshojne femijet perpara se vete s'kane bythe...ose me mire e kane per ta ngritur lart tu thahen breket. E race mut rac mut Lol, kur thash un qe jam i forte. Thash qe Korcaret nuk njihen si trima, dhe kjo eshte e vertet. Seshte noj gje e keqe kjo, ama.. Por ti sje Korcar, je bythqir Grek. Shqiperia, sic Kosova, eshte e Shqiptarve. ;D  Si rrjedh gjaku nga bytha e Grekve te anadolis... lol se ke pa noj here... lol!!!
|
|
|
Post by Duke John on Apr 22, 2009 1:46:43 GMT -5
Shume do desha te shikoja te tilla kurva si puna tende dhe e atyre qe djegin kishat, te vine njehere ne KOrce e ta provojne. Me bo me ardh ata qe e kan djeg kishat ne kosov atje ne korce sigurisht ta kishin qi tan familjen tende bashk me ata tjera shqiptaret te shitur, kishin djeg edhe ty edhe ata kishat e shqiptarve te shitur sikur ti.
|
|
donnie
Senior Moderator 
Nike Leka i Kelmendit
|
Post by donnie on Apr 22, 2009 3:26:33 GMT -5
Shume do desha te shikoja te tilla kurva si puna tende dhe e atyre qe djegin kishat, te vine njehere ne KOrce e ta provojne. Po pse po i njeson kishat serbe me ato shqiptare, o bythqire? Po te ishte ashtu, pse s'u dogjen kishat katolike ne Kosove?
|
|
|
Post by K0rcar on Apr 22, 2009 3:44:21 GMT -5
Raca juaj turko-magjype eshte per tu zhdukur nga kjo faqja e dheut. Doni kari nga Lavdari, Kishat orthodhokse jane nje si ne serbi ne shqiperi dhe kudo.
PS Mezi pres te vij ajo dite kur kokeloqe si puna juaj te vine ne Korce tu vene zjarrin Kishave, jo per gje por te ndahet njehere e mire shapi nga sheqeri. Ah se harrova, Korcareve tja u hani karin. Se as leter per te fshire bythen nuk jeni para tyre.
|
|
donnie
Senior Moderator 
Nike Leka i Kelmendit
|
Post by donnie on Apr 22, 2009 3:51:53 GMT -5
C'ke ti me turko-magjupet ... s'kane pune ketu, leri rehat ata.
Nuk eshte e vertet. Pikerisht edhe per kete arsye nuk jemi nisur per nje "xhihad" ne Korce, lol.
Don't hold your breath.
|
|
|
Post by K0rcar on Apr 22, 2009 4:03:21 GMT -5
Nuk eshte e vertet se ashtu thua ti? Epo mire ateher keshtu po e leme meqenese po e thua ti. Sa per turqeri, ne ne Korce keshtu u themi myslove, turq.
PS ve bast se dhe ti Don me pashaporte serbe je haha
|
|
|
Post by Alb_Korcar on Apr 22, 2009 10:17:14 GMT -5
i think K0rcar either lives in Greece ose eshte nga fshatrat e Korces  no one from the city of Korca is this pro-Greek Lol in fact most Korcars i know r anti-Greek and begin every sentence with "Fuck Greece" and end it with "Greeks are a bastard race" etc.
|
|
donnie
Senior Moderator 
Nike Leka i Kelmendit
|
Post by donnie on Apr 22, 2009 11:42:54 GMT -5
Ti nuk the "turq" por the "turko-magjup" -- ka nje dallim. Ketu nuk shoh as turq as magjupe, pra s'di cfare ke me ta. Nese ke fjalen per neve "turqve" pra myslimaneve, ateheri thuaje, pasi qe shumica e njerzve fjalen turk e njohin si term etnik, jo fetar.
Pashaporta ime eshte suedeze.
|
|
donnie
Senior Moderator 
Nike Leka i Kelmendit
|
Post by donnie on Apr 22, 2009 11:44:31 GMT -5
i think K0rcar either lives in Greece ose eshte nga fshatrat e Korces  no one from the city of Korca is this pro-Greek Lol in fact most Korcars i know r anti-Greek and begin every sentence with "f**k Greece" and end it with "Greeks are a bastard race" etc. Personi ne fjale nuk eshte vetem pro-grek, por e konsideron veten me kombesi greke. Pyete! Per kete arsye po dyshoj edhe une, sepse me sa di une asnje individ ne Korce nuk eshte deklaruar grek; ky minoritet shtrihet vetem ne zonat e Bregut dhe Dropullit.
|
|
PARIS DIO_MYSUS!
Amicus
It's Nice to be Important but It's more Important to be Nice!
|
Post by PARIS DIO_MYSUS! on Apr 22, 2009 12:06:39 GMT -5
Passport maybe serbian but identity for kosovars in that passport is wroten albanian. That's defacto  !!!!!
|
|
|
Post by K0rcar on Apr 22, 2009 17:17:46 GMT -5
Personi ne fjale nuk eshte vetem pro-grek, por e konsideron veten me kombesi greke. Pyete! Per kete arsye po dyshoj edhe une, sepse me sa di une asnje individ ne Korce nuk eshte deklaruar grek; ky minoritet shtrihet vetem ne zonat e Bregut dhe Dropullit. Une, nuk e konsideroj veten me kombesi greke, por jam i tille. Si mua ka dhe ne Tirane, Durres etj dhe nuk do te thote qe tirana eshte qytet minoritar. Sa per korcen , nuk ka nevoje te deklarohet zone minoritare, sepse eshte e tille nga kultura. Qe tragjedi per korcen qe ngeli ne kufirin e shtetit islamik te sapo formuar me ne krye zogun. Po kjo teme nuk eshte per minoritetet por per ata kosovare qe gjasme urrejne serbin dhe ne europe identifikohen si te tille. kam takuar disa nga keta, dhe motivi qe japin eshte se me pashaporte serbe u del rruga me lire per te vizituar kosoven phhhh.
|
|
|
Post by insomniac on Apr 22, 2009 18:29:50 GMT -5
Une, nuk e konsideroj veten me kombesi greke, por jam i tille. Si mua ka dhe ne Tirane, Durres etj dhe nuk do te thote qe tirana eshte qytet minoritar.
I may have not agree in the past with some of your ideas but I agree with this. A person may belong to any nationality they want. Its an individual choice. Culture is something you learn into, something you adapt over time. It would be the same if there are Greeks out there who feel Albanian. I'm sure there are quite a few, who choose to be that way.
Po kjo teme nuk eshte per minoritetet por per ata kosovare qe gjasme urrejne serbin dhe ne europe identifikohen si te tille. kam takuar disa nga keta, dhe motivi qe japin eshte se me pashaporte serbe u del rruga me lire per te vizituar kosoven phhhh.
In the end Albanians are humans, just like the rest. They want to have good economic and travelling priviledges for themselves and families. That's why these 1000 turned out that way.
|
|